BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разследват мъж от Търговище за публикуване на невярна информация за коронавируса във Фейсбук група


Областна дирекция на МВР – Търговище
Снимка: www.mvr.bg/targovishte

В Районно управление на МВР в Търговище е образувано досъдебно производство за разпространяване на невярна информация, свързана с коронавируса, съобщиха от областната дирекция на МВР.

В съобщението си от полицията посочват, че след бързи действия на криминалисти от полицията в Търговище е бил установен авторът на коментар в сформирана на териториален принцип група в популярна социална мрежа, който е бил публикуван там в 1.30 ч. днес. Коментарът гласи, че от днес официално има коронавирус и в Търговище – твърдение, което не отговаря на действителността, тъй като до момента в града не е регистриран болен с това заболяване, посочват от пресцентъра на дирекцията на МВР.

Полицията е установила, че авторът на коментара е 35-годишен мъж от село в община Котел, който има жилище и в град Търговище. В обяснението си пред органите на реда мъжът казал, че чул от свои познати на 19 март в Търговище такова твърдение, на което повярвал, а впоследствие решил да го сподели в социалната мрежа, в група на хора, свързани с Търговище.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 326 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!