BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Румен Радев посети оръжеен завод и се срещна с кмета на Трявна

Президентът Румен Радев беше в град Трявна днес, където посети оръжейния завод „Емко“ и имаше среща с кмета на града Силвия Кръстева.

След като видя производствената база на завода Радев заяви, че в условия на тежка икономическа и финансова криза от ключово значение за нейното преодоляване са предприятията, в които производството продължава и се запазват работни места. По думите му, при ограничен износ и загуба на пазари за страната, институциите трябва да ускорят административните процедури за предприятията, които продължават работата си, имат клиенти и сключени договори и очакват съответните разрешителни за износ.

„Съдбата на българските работници е от значение. Важно е тези хора да могат да получават заплати за реално изработения си труд и в кризата да помагат на държавата с данъчни постъпления, а не да висят на врата ѝ за помощи“, допълни Румен Радев. По думите  му ролята на институциите е с работата си да внасят спокойствие за заетостта на хората и съдбата на семействата им.

Радев коментира и здравните мерки в борбата срещу COVID-19: „Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е. Предпочитам гласа на разума, каквото и да ми струва“. Според Радев, ако нещо може да компрометира здравните мерки, това няма да е безотговорността на българите, а липсата на убедителни и навременни социални и икономически мерки, което води до обезверяване на хората.  

Силвия Кръстева: Като кмет съм длъжна да браня всяко работно място в Трявна

По-късно президентът проведе и среща с кмета на Община Трявна Силвия Кръстева. Тя заяви: „Като кмет съм длъжна да браня всяко едно работно място на територията на нашата община. Спирането на работа на това предприятие означава голяма икономическа загуба за нашата община. Над 630 семейства се хранят от това предприятие. Затова аз категорично заставам зад тях, искам те да работят. Благодаря на президента, че се отзова да дойде тук днес и да направим каквото е необходимо, за да продължи то да работи.“

В рамките на срещата бяха обсъдени предстоящите през месец юни празници в град Трявна, които по всяка вероятност ще бъдат отложени. Националните Славейкови празници, които бяха насрочени за периода 11 – 14 юни ще се състоят през август или септември. Държавният глава обяви, че с удоволствие ще присъства на празниците, провеждащи се под неговия патронаж. Президентът е останал с добри впечатления от Трявна.

Силвия Кръстева подари на президента дърворезбено пано, изработено от тревненски майстори, образец на най-старата художествена школа у нас – Тревненската.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!