BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русенци отново протестираха за чист въздух


Протест с искане за чист въздух в Русе блокира Дунав мост преди година
Снимка: принтскрийн bTV, архив

Жители на Русе се събраха снощи на площада пред Съдебната палата на протест срещу непрекъснатото замърсяване на въздуха на града от промишлени предприятия. Това е поредният протест, с който русенци настояха държавата да вземе мерки срещу обгазяването на града.

Протестът под наслов „Въздух за Русе“ бе най-многобройният от началото на гражданското недоволство и се случва в резултат на зачестилите изпускания на отровни газове от производствени предприятия, предаде БНР.

Протестиращите настояха за контрол над замърсителите и ограничаване на дейността им, както и за незабавни мерки от страна на контролните органи за установяване на предприятията, които изпускат неприятни миризми.

Според русенци държавата досега е неглижирала проблема с мръсния въздух в Русе.

Хора, които живеят в различни части на града се оплакват, че продължават да усещат почти всеки ден миризма на бакелит и други органични съединения.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!