BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рязко увеличение на COVID-19 в Севлиево, обсъждат празничните събития през октомври

Общинският кризисен щаб в Севлиево обсъди на извънредно заседание предстоящото провеждане на планираните спортни и културни събития през октомври в града – Празниците на Севлиево от 8 до 14 октомври 2020 г. и мотокроса на 17 и 18 октомври на мотополигона „Горна Росица“. Причината е в рязкото увеличение на случаите на заболели от новия коронавирус в Севлиево през последната седмица, съобщават от местната администрация.

Към момента 12 граждани от община Севлиево са с положителен PCR тест за COVID-19, а още толкова са карантинираните. Случаите не са свързани помежду си, а възрастовият обхват на заразените е в широк диапазон от 15 до 77 години. Предприети са всички действия за извършване на дезинфекция и стриктно прилагане на противоепидемичните мерки на местоработата на установените случаи.

Как ще се проведат празничните събития в Севлиево през октомври?

Щабът реши събитията, предвидени за провеждане на закрито, да бъдат съобразени с новата епидемична обстановка, като за част от тях се променя локацията. Научната конференция „Северняшки гайтани“, организирана от ансамбъл „Развитие“, вместо в зала 300 на община Севлиево, ще се проведе в Дом на културата “Мара Белчева“, чиято зала позволява спазване на социална дистанция между участниците и регулиране на пътникопотока. Изложбата от конкурсите „Тиква най-най“ и „Тиквени фантазии“, вместо във фоайето на Община Севлиево, ще бъде подредена в централното фоайе на Дом на културата „Мара Белчева“, което позволява организация на посещенията при пълно спазване на противоепидемичните мерки. Предвидената изложба на птици във фоайето на Спортна зала „Дан Колов“ ще се проведе при регулуран поток на посетителите при пълно спазване на противоепидемичните мерки.

За всички събития на открито ще се създаде организация, позволяваща прилагане и спазване на въведените противоепидемични мерки за дезинфекция и дистанция. Всички дейности ще приключват в 23:00 часа.

Как ще се проведе есенният панаир в Севлиево?

Членовете на кризисния щаб дискутираха и провеждането на традиционния есенен панаир от „Общински пазари“ ЕООД, като бе взето решение да се създаде необходимата организация за спазване на дистанция както между отделните атракциони и щандове, така и при движението на посетителите.

Особен акцент беше поставен върху стриктното прилагане на дезинфекционни дейности, както от страна на търговците, така и от страна на посетителите. Беше обсъдена и временната организация на движението на моторните превозни средства, която следва да се въведе за дните на празниците от РУ-Севлиево, както и местата за паркиране при засилено присъствие на посетители за празниците от други населени места.

Петъчният пазар в района на панаирната площадка, на който производителите на земеделска продукция предлагат стоката си директно на потребителите, ще се провежда на 2 и 9 октомври на досегашното място на кооперативния пазар – ул.“П. Р. Славейков“, а местата за търговци ще бъдат редуцирани, с оглед стриктното прилагане на въведените противоепидемични мерки от страна на търговци и граждани.

С оглед противоепидемичната обстановка в общината, пенсионерските клубове остават затворени.

Общинският кризисен щаб призовава гражданите да спазват дистанция, да използват лични предпазни средства в местата, където са задължителни, да прилагат всички препоръчани противоепидемични мерки, да бъдат отговорни към своето здраве и към здравето на околните.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!