BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Севлиево остава без петъчен пазар до края на извънредното положение

Петъчният пазар в Севлиево е забранен до отмяна на извънредното положение. Решението е на Общинския кризисен щаб. На заседание на 3 април Народното събрание удължи срока на извънредното положение у нас до 13 май.

Ето още от решенията на Общинския кризисен щаб в Севлиево. Препоръчани са засилен контрол в почивните дни както от страна на Общински инспекторат, така и от служители на РУ-Севлиево по спазване на противоепидемичните мерки от гражданите. Особен акцент в осъществявания контрол е спазване на въведения вечерен час за малолетните и непълнолетните. Мерките трябва да се прилагат стриктно и на всички нарушители да се съставят актове съгласно разпоредбите за извънредното положение.

При проверка служителите на Общински инспекторат са установили работещ кафе-автомат на открито, за което на собственика е съставен акт. От проверките на РЗИ е установено, че два обекта за хранене не спазват забраните за работа, за което са им наложени санкциии.

Във връзка с предстоящото получаване на пенсиите от 7 април до 20 април, с оглед гарантиране на реда и спазване на противоепидемичните мерки от страна на възрастните хора, е създадена организация за засилено присъствие от служители на РУ – Севлиево и Общински инспекторат на местата, където се очаква струпване на повече хора – офисите на банките и Изипей, пощенските клонове и големите вериги магазини.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!