BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Севлиево отваря музеите и галериите и разрешава колективните спортове на открито

От 14 май се допуска посещение на Исторически музей – Севлиево, Градска художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“, галерия „Видима“, Градска библиотека и библиотеките към читалищата в населените места в община Севлиево.

Допустими са и прожекциите в кино „21-ви век“ към читалището в Севлиево при допустима заетост 30% посетители от капацитета на места в салона.

Ръководителите на общинските културни институти трябва да създадат необходимата организация за безопасно посещение от гражданите, както и да осъществяват контрол за спазване на всички изисквания, съобщават от Община Севлиево.

Допускат се колективните спортове за аматьори

От 14 май става възможно и упражняването на колективни спортове за аматьори, в които участват до 10 човека. Практикуването на спортовете се разрешава на футболните игрища в парк „Черничките“, игрището в „Боровата гора“ до спортна зала „Дан Колов“, игрището в ж.к. „Димитър Благоев“, както и на спомагателните игрища на стадион „Раковски“.

Заниманията ще се организират от треньорите на спортните клубове с предварителна заявка до управителя на „Спортни имоти“ и съгласно изготвен график. Няма да се допускат състезания и публика, както и да се използват бани и съблекални.

Организацията и контролът по спазване на всички мерки се възлагат на управителя на „Спортни имоти“.

Посещението на културни институции и спорт на открито ще се осъществява само при спазване на изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки и без използване на климатичните инсталации. Периодичен контрол за спазване на изискванията и прилагане на противоепидемични мерки от гражданите ще осъществява Общински инспекторат.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!