BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Севлиево отваря парковете от 29 април

Община Севлиево разреши използването на парковете „Казармите“ и „Черничките“ от 29 април 2020 г. по определен маршрут и организация на движението. За останалите паркови пространства, градини и площадки с детски и спортни съоръжения остава в сила забраната за тяхното ползване, съобщават от местната администрация. Решението идва в резултат на заповедта на здравния министър, за която Габрово Daily вече писа.

Разрешено е посещението на парковете „Казармите“ и „Черничките“ от 9:30 до 18:30 ч. за деца до 12-годишна възраст, задължително с техните родители или членове на семействата, но не повече от двама възрастни; бременни; лица с увреждания с придружител.

Собствениците на кучета могат да посещават парк „Казармите“ всеки ден от 18:30 до 20:30 ч., но само по един човек.

Посещенията на градски паркове и градини се позволява при задължително носене на предпазни маски, спазване на дистанция от 2,5 м. спрямо други семейства, влизане и излизане от парка единствено през отворените и обозначени за целта пунктове. Задължително е използване на обозначените маршрути за разходка и е строго забранена употребата на алкохол. С цел избягване на докосване на повърхности се забранява сядането на пейки и тревни площи, а детските площадки и съоръжения остават затворени.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Първи случай на COVID-19 в Севлиево, болният е в севлиевската болница

5 парка и градини в Габрово са отворени за посещение

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!