BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Служител на НСО е обвинен, че е ръководил група за поръчково убийство


Снимка: скрийншот Би Ти Ви, архив

Дългогодишен служител на Националната служба за охрана (НСО) е обвинен за ръководител на организираната престъпна група, съпричастна към убийството на бизнесдамата Станка Марангозова през октомври миналата година.

Той и още двама души са в ареста, съобщи БНР. Информацията е огласена на брифинг на прокуратурата от говорителя на главния прокурор Сийка Милева.

Имена по време на брифинга не са съобщени, но за държавния охранител с чин „подполковник“ станало ясно, че той е имал логистични функции. Иначе имал отношение към охраната на масови мероприятия с участие на лица, контингент на НСО.

Експертизата на телефона е показала активна комуникация с действащи съдии, прокурори, бивши политици и министри, по думите на Милева – вероятно членуващи в обща масонска ложа.

В дома му прокуратурата обявила, че са намерени доказателства за поръчката, свързана със Станка Марангозова. Според държавното обвинение, платената цена е била 50 хил. лева, която групата си e разделила. Държавният охранител е притежавал и техническо средство за подслушване.

У него са открити и номера на преписки по дела, поради което, уточни говорителят на главния прокурор, ще се прави проверка и за престъплението „търговия с влияние“, извършено от магистрати.

Заради присъствието на офицер в престъпната група разследването е поето от Военната прокуратура.

От НСО са заявили, че на Военно-окръжна прокуратура – София се оказва пълно съдействие по продължаващите действия на разследващите органи.

Поръчителят на убийството, който по данни на БНТ, е доведен син на бившия социален министър Емилия Масларова, е напуснал страната през март и се издирва с европейска заповед за арест и с червена бюлетина на Интерпол. Пред БНТ Масларова е обявила, че Иво Масларов не е неин син. „Аз имам син, който се казва Константин. Това е син на моя покоен съпруг от първия му брак. Никога не съм живяла с него, нито той с мен, никога не сме поддържали отношения, нямаме добри отношения. Даже и с баща си нямаше такива и дори не присъства на погребението му“, е казала тя.

Бизнесдамата Станка Марангозова беше намерена застреляна в автомобила си в столичния кв. „Младост“ на 10 октомври 2019 г.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!