BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Спира изпълнението на строителни и монтажни работи на строежа на плажа на Обзор


Обзор
Снимка: принтскрийн от видео

Спират всички строителни и монтажни работи на строежа на плажа в Обзор, се разбира от съобщение на прокуратурата.

Заповедта за това се издава от кмета на Несебър след проверка, възложена от Върховна административна прокуратура за незаконни строежи и достъп до плажна ивица по Черноморието. Проверката е възложена на Дирекция „Национален строителен контрол“ и е извършена от РДНСК  -Бургас. Сезирана е Община „Несебър“, а представители на общината са установили нарушения при строежа на „Жилищна сграда за курортно ползване“, находяща се на плажа на гр. Обзор, уточняват от прокуратурата. 

Установени са нарушения при изграждане на подпорната стена зад недовършената жилищна сграда за курортно ползване.  Не са изпълнени и предписанията за осигуряване здравината, пространствената устойчивост и консервирането на строежа, пише още в съобщението.

Строителството може да продължи само с разрешение на административния орган издал заповедта, едва след отстраняване на причините, довели до спиране на строежа и представяне на надлежни доказателства за това.

Заповедта е връчена на участниците в строителството, информират от държавното обвинение.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!