BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стотици се отзоваха на призива за кръводаряване в цялата страна


Снимка на Robert DeLaRosa от Pixabay

Над 500 души дариха кръв в отговор на призива за кръводаряване, с който здравното министерство се обърна към хората през медиите. В края на миналата седмица Министерство на здравеопазването сигнализира, че има недостиг на кръв във всички кръвни центрове в страната, а болниците всекидневно се нуждаят от кръв и кръвни продукти, особено в отделенията по хематология и онкохематология.

В структурите на трансфузионната система в страната, въпреки усложнената епидемична обстановка и разпространението на коронавирусната инфекция, за последните три дни – 20 до 23 март, са се отзовали стотици.

В районния център по трансфузионна хематология във Варна 43-ма души са дарили кръв, 32-ма – в центъра в Плевен, 21 – в този в Стара Загора, 99 в Пловдив и 368 – в Националния център в София.

„Ценим Вашата ангажираност и готовността Ви да помогнете на болните и нуждаещите се граждани, осигурявайки им нужните кръв и кръвни съставки за провеждането на животоспасяващи операции и спешни медицински интервенции! От наше и от тяхно име, Ви благодарим!“, се обърнаха днес от здравното министерство към дарителите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!