BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

СУ „Райчо Каролев“ с дистанционно обучение заради 16 учители с COVID-19

СУ „Райчо Каролев“ в Габрово променя режима на преподаване за периода от 28 септември до 9 октомври 2020 г. Големите класове ще учат дистанционно, а малките ще ходят на училище, но по определена схема.

Причината е, че 16 учители от училището са с положителни проби на COVID-19, информират от Община Габрово. Учителите са поставени под домашна карантина, като измежду тях няма хоспитализирани. Засега в Регионалната здравна инспекция – Габрово няма данни за заболели деца или такива с грипоподобни оплаквания от това училище.

Преустановява се и транспортът за пътуващите деца от началната степен. На 28 септември предстои тестване на шофьорите и останалия непедагогически персонал на училището. След излизане на техните проби родителите на пътуващите деца ще бъдат уведомени от училището кога тази услуга ще бъде възстановена.

За учениците от 1 до 3 клас

Обучението на учениците от 1 до 3 клас включително ще бъде присъствено. Класовете ще се разделят на 2 групи, децата ще са по едно на чин и през чин, а занятията в занималнята ще протичат по същия начин. Столовата и лафката няма да функционират, затова родителите трябва да приготвят храна и вода от вкъщи за своите деца. Графиците за междучасията ще бъдат качени на сайта на СУ „Райчо Каролев“.

Влизането в сградата на СУ „Райчо Каролев“ за учениците в първи клас ще става през централния вход, занятията ще започват в 8:30 часа и ще се учи само на първия етаж. Вторите класове ще започват часовете в 8:15 часа, ще влизат през десния (западен) вход на сградата и ще учат само на втория етаж. За третите класове учебният ден ще стартира в 8:00 часа, занятията ще се провеждат само на третия етаж, а влизането в училище ще става откъм столовата.

За учениците от 4 до 12 клас

Учениците от 4 до 12 клас ще преминат на дистанционна форма на обучение през платформата Microsoft Teams за периода от 28 септември до 9 октомври 2020 г.

Какво трябва да знаят родителите на деца, посещаващи детски заведения и училища в условията на COVID-19

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!