BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Счупени плочки на чисто новия площад „Централен“ в Пловдив


Снимка: „Под тепето“

Счупени гранитни плочи на ремонтирания преди по-малко от година площад площад „Централен“ в Пловдив показа регионалното издание „Под тепето„.

Сигналът е подаден от пловдивчанин, според когото счупените плочки създават опасност за минувачите, тъй като се намират върху шахта.

Гранитните плочи, описани в сигнала, са в центъра на обновения площад, над Античния форум. „Под тепето“ пояснява, че в тази зона са били поставени най-скъпите гранитни плочи, които са и изключително здрави. Строшени са две от четворката плочи върху капака на шахта. Предположението е, че при отваряне и последващо затваряне на шахтата те са били изтървани от високо. Другите две са потънали и всеки момент също може да се счупят при пропадане в самата шахта за достъп до подземната инфраструктура. Шахтата се намира в средата на пешеходния поток и някой може да пострада тежко при падане в нея, пише изданието.

По данни, изнесени в пловдивските медии, строително-монтажните работи на площада и подлеза са стрували близо 18 млн. лева с ДДС, след като с решение на Общинския съвет първоначалната им стойност от 12 млн. лева е завишена с 5,6 милиона заради гранитните плочи, с които е решено да се покрие част от площада. Извършването на ремонта беше дълго чакано (подготовката за него е започнала през 2012 година), но и предизвика много коментари и дискусии. В крайна сметка Общината не успя да го завърши до домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година и Пловдив посрещна гостите си със строителни ограждения в центъра на града.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!