BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдът отмени част от заповедта на Ананиев за мерките при карантина


Кирил Ананиев – Министър на здравеопазването
Снимка: принтскрийн Би Ти Ви

Върховният административен съд (ВАС) обяви за нищожна заповед на министъра на здравеопазването за карантинните мерки в страната в частта й, с която е допуснато предварително изпълнение на няколко други заповеди, които касаят карантинните мерки в страната.

Мотивът на съда е, че заповедта е издадена по въпрос, по който министърът на здравеопазването няма правомощие да се произнася.

За министъра на здравеопазването липсват правомощия да се произнася по въпроса дали ще има предварително изпълнение на общи административни актове, тъй като това е предвидено директно в закона, посочват от ВАС.

Делото по случая е било образувано по жалба на физическо лице, поставено под 14-дневна карантина при пристигането си в България, което през това време е нямало право да се върне на работното си място във Великобритания. Българският гражданин атакува части от заповеди на министъра на здравеопазването на Република България, които касаят тези карантинни мерки.

Решението може да се обжалва пред петчленен състав на ВАС, се посочва още в съобщението на съда.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!