BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдът отново не даде ход на делото за строежа на хотел в местността „Алепу“

Съдебна палата – Бургас
Снимка: prb.bg

За втори път Административният съд в Бургас не даде ход на делото за строежа на хотел в местността „Алепу“ край Созопол. Първият опит за започване на делото беше в края на юли, когато заради процесуални пречки, ненавременно уведомяване и неявяване на представител на възложителя „Алепу Вилидж“ и болничен на адвоката им беше отложено за днес.

Причината, поради която днес заседанието отново беше отложено, е болничен лист и ангажименти на една от страните – „Главболгарстрой“, предаде Радио Бургас.

Делото беше образувано по протест на Окръжната прокуратура в Бургас.

След поредица от протести и проверки държавното обвинение поиска издаденото разрешение за строителство на обекта да бъде обявено за нищожно.

От прокуратурата посочват, че липсва задължителната оценка за въздействието върху околната среда за изграждане на хотел. Разрешителното за строеж е било издадено за подпорна стена.

Образувано е и досъдебно производство срещу главния архитект на Община Созопол през 2018 година за нарушени служебни задължения при издаване на разрешението за строеж на етапното строителство на подпорната стена край „Алепу.“

Днес Юрий Бошнаков, адвокат на Община Созопол е заявил, цитиран от БНТ, че тезата на Окръжна прокуратура е не състоятелна, тъй като оспореното разрешение за строеж касае изграждането на обект, обем, различен от този, за който е издадено първоначалното разрешение за строеж.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!