BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Таксиметрови шофьори протестираха в Пловдив


Илюстративна снимка: на Pexels от Pixabay

Таксиметрови шофьори от Пловдив протестираха символично днес по обяд в Пловдив. Тъй като нямат разрешение за протест, пред журналисти шофьорите обясняват, че не протестират, а чакат заявки. Причините за недоволството им, обявени по-рано днес пред Радио Пловдив, са драстично спадналите обороти, липсата на клиенти и опасността от масови фалити на таксиметровите фирми. 

Пред репортер на Би Ти Ви събралите се над 50 пловдивски тексиметрови шофьори обясняват, че само за две седмици повече от половината им колеги в града са напуснали бранша. Оборотите са спаднали с 80 %. Най-важните им искания са да получат по 1000 лв. на кола и нулев патентен данък, допълва медията.

Вчера таксиметрови шофьори от различни компании излязоха на протест и в центъра на София. Причина за това бяха отново опасенията, че заради извънредно положение и резкият спад на клиенти, ще се стигне до масови фалити. Шофьорите в София поискаха държавна помощ в размер на по 1000 лева, да имат право да се движат в бус лентите и да се осигури зона за сигурност в автомобилите. Протестиращите в столицата настояха и за замразяване на лизингите, намаляване наполовина на таксата за използването на системата, през която получават адреси, както и да получават съдействие от полицията при проблеми, създавани от клиенти.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!