BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Технически университет Габрово откри новата академична година

Технически университет Габрово откри новата академична година с тържествена церемония на 14 септември.

Ректорът на ТУ Габрово проф. Илия Железаров благодари на новоприетите студенти за избора да продължат своето образование в Технически университет – Габрово. Той напомни за добрите образователни традиции на ТУ Габрово, за новите инициативи и предстоящото откриване на втория по големина Технологичен парк в страната, за възможностите, които стоят пред всички студенти, за облика на град Габрово, в който традициите в образованието, иновациите и предприемаческия дух вървят ръка за ръка.

Амбициозна и успешна учебна година пожела кметът на Габрово Таня Христова на студентите в Технически университет Габрово. Тя ги поздрави за избора на учебно заведение, „едно от най-модерните и визионерски в момента“, и им пожела да бъдат неизменна част от неговото развитие и успехи.

„Имайте креативен и отговорен подход към образованието. Нека годините в Техническия университет бъдат най-ярките от живота ви. На академичния състав пожелавам вдъхновяващи студенти, отворени за знания и готови да се справят с новостите в учебния процес“ – пожела областният управител на Габрово Невена Петкова.

На тържествената церемония присъстваха и членовете на Университетското настоятелство – инж. Николинка Хинкова, инж. Десислава Колева и инж. Калоян Иванов.

На този етап университетът предлага хибридна програма – част от учебния материал и определени модули ще се поднасят онлайн, а практическите и лабораторни занятия ще се провеждат присъствено при спазване на всички мерки за дезинфекция и формиране на малки групи. Университетът разполага с огромна материална база, която ще позволи да се спазва изискването за социална дистанция – напомниха от ръководството.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!