BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Технически университет Габрово получи дарение от маски от Китай

Технически университет Габрово получи дарение от 300 маски за еднократна употреба от Технологичния университет в китайския град Нинбо. За това съобщи ректорът проф. д-р инж. Илия Железаров на провелия се днес онлайн академичен съвет.

Защитните средства ще бъдат използвани от администрацията и посетителите в университетските корпуси. Университетът в Нинбо и ТУ – Габрово участват в съвместна инициатива – „Коланът и пътят“, и имат ползотворно сътрудничество в областта на научните изследвания и проектната дейност, съобщават от Технически университет в Габрово.

Към маските е изпратен и Наръчник за профилактика и лечение на COVID-19. Сборникът е под редакция на Първата клинична болница към медицинския факултет на университета в провинция Джъдзян и съдържа ценни съвети за противодействие на коронавируса.

Технически университет – Габрово благодари на приятелите си от Технологичния университет в Нинбо за жеста на подкрепа и съпричастност.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!