BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трима души са загинали при пожари в област Габрово само за седмица

Трима души са загинали при пожари в област Габрово само за изминалата седмица от 30.11. до 4.12.2020 г., алармират от Пожарната в Габрово.

Първият инцидент е бил в град Севлиево на 30 ноември 2020 г., при който в следствие на пожар живота си загубиха майка и син. На 3.12.2020 г. при пожар в къща в град Трявна е загинала възрастна жена.

За периода от 23 ноември до 4 декември 2020 г. е имало още 5 пожара със значителни загуби – в гъбарник в Габрово на 25 ноември, в магазин в Дряново на 26 ноември, в сервиз за бяла и черна техника в Севлиево на 27 ноември, в къща в Габрово на 30 ноември, в къща в село Валевци на 1 декември.

За същия период в област Габрово са възникнали още 19 пожара без големи материални загуби, но свързани с отоплителния сезон. 7 пожара са причинени от непочистени комини, а 12 пожара са били в отпадъци или контейнери за битови отпадъци, където неправилно се изхвърлят горими отпадъци и жарава от отоплителни уреди на твърдо гориво.

РДПБЗН – Габрово апелира за повишено внимание през отоплителния сезон, като особено внимание да се обръща на по-възрастната част от населението.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!