BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Управителят на каварненската болница е подал оставка, а съществуването й е под въпрос

Ковид отделението в Каварна, където обаче няма кой да лекува
Снимка: принтскрийн от видео

Управителят на общинската многопрофилна болница в Каварна д-р Християн Зафиров е подал оставка, съобщи БНР.

В началото на ноември в здравното заведение беше открито Covid отделение, в изпълнение на заповедта на здравния министър. Единственият лекар, обаче, заявил готовност да работи в това отделение е управителят на болницата д-р Зафиров. Медицинският персонал от другите отделения е на пенсионна възраст с хронични заболявания и лекарите се страхуват да лекуват пациенти с коронавирус, се разбра още при откриването му.

„Кризата с медицинския персонал е в световен мащаб – не е само в Каварна или в България. Всички изпитват остра нужда от кадри. Но всъщност, ние сме готови с отделението и в момента сформираме медицинския екип. Вече имаме две медицински сестри. Лекар от друга болница заяви желанието си да дойде при нас”, заяви тогава в ефира на една от националните телевизии председателят на общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов. Изпълненият с оптимизъм разказ на Стоянов (ГЕРБ) включваше и множество доброволци, които били готови да влязат в отделението, включително и самият той.

Заявлението за напускане на д-р Зафиров е подадено до Общинския съвет на Каварна. С напускането му под въпрос остава и съществуването на Спешния център, и поликлиниката, допълва по темата кореспондентът на БНР в Добрич. 

Желанието за напускане на управителя на многопрофилната болница в Каварна ще бъде разгледано на сесията на Общинския съвет през декември. Дотогава той ще остане на поста си. 

Без да коментира оставката си, д-р Зафиров е предупредил, че съществуването на цялата болница е поставено под въпрос след подадени заявления за напускане на още пет медицински сестри.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!