BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Училищна Телерик Академия кани ученици от Габрово на безплатни IT обучения

Училищна Телерик Академия кани деца и младежи от 4 до 12 клас от Габрово да кандидатстват за безплатните им обучения в областта на дигиталните технологии и програмирането през учебната 2020- 2021 г. Кандидатстването става онлайн до 11 октомври и не изисква предишни познания в областта. Сред местните партньори на академията са Община Габрово, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, ОУ „Неофит Рилски“, Музей „Дом на хумора и сатирата“.

Как се кандидатства за Училищна Телерик Академия в Габрово?

Кандидатстването е отворено за ученици от 4-7 клас и 8-12 клас – онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия, в срок до 11 октомври. Не се изискват предишни IT познания. Изпитът включва 30 логически задачи под формата на тест и е с продължителност 45 мин.

Обученията стартират в началото на ноември и ще се провеждат до юли 2021 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Учениците могат да изберат програма, отговаряща на тяхната възраст и интереси, всяка с продължителност 100 учебни часа.

Какви са обученията на Училищна Телерик Академия?

Обученията за 4-7 клас са интерактивни, предоставени на разбираем за децата език, развиват логическото мислене, креативността и дигиталните им умения. По-малките ученици могат да избират между:

– „Разработка на игри“, в която се научават да програмират, докато създават компютърни игри;

– „Алгоритмично програмиране“, където усвояват задълбочени познания по програмиране, развиват логическото си мислене и се подготвят за състезания по информатика;

– „Дигитални науки“, където разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват.

Обученията за 8-12 клас са с практическа насоченост и модерна програма, обучението подпомага кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация.

– „Разработка на игри“, където се запознават с едни от най-използваните технологии в света: HTML, CSS и JavaScript и започват да създават интерактивни компютърни игри.

Интерактивните обучения на Училищна Телерик Академия развиват логическото мислене и креативността на учениците, техните умения за решаване на проблеми и дигитални компетенции. Придобитите познанията са полезни за всички сфери на развитие и професии, включително и в един от най-перспективните сектори у нас – ИТ. След успешно завършване учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия, а през следващата учебна година могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга нейна програма.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!