BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хоспис в Търговище е под пълна карантина заради 16 заразени с COVID-19

Шестнадесет души от хоспис в Търговище са с COVID-19 и домът е поставен под пълна карантина. Заразата е установена през последното денонощие при 11 потребители и петима от персонала. Всички те са били изследвани заради клинични симптоми на една от домуващите жени. 

Днес са взети проби за вирусологично изследване от всички неизследвани в услугата лица, информират от Областния щаб за борба с коронавируса.

Общо 19 са новите случаи на коронавирус в област Търговище, регистрирани през последните 24 часа.  Това е вторият взрив от заразени в региона, който досега беше относително спокоен. 

Вчера огнище на COVID-19 беше открито в шивашка фабрика в Търговище, където бяха установени 15 положителни на вируса. Всички заразени са жени на възраст между 28 и 62 години и са от населени места в община Търговище. Те са били изследвани профилактично заради по-рано потвърдени случаи на COVID-19 в предприятието. Само две от заболелите са имали оплаквания и са отсъствали седмица преди изследването. При останалите 13 жени обаче заболяването протича без симптоми и те са били на работа.

Коронавирусна инфекция е установена през последните дни и при трима работници от заводи към стъкларския холдинг в Търговище.  Единият от мъжете е в тежко състояние в областната болница. Към този момент в МБАЛ – Търговище са хоспитализирани общо 17 пациенти с COVID-19.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!