BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Централният кооперативен пазар и пазарът до Шиваров мост в Габрово са затворени

От 12 април 2020 г. в Габрово са затворени Централният кооперативен пазар и пазарът до Шиваров мост, съобщават от Община Габрово. Мярката е в изпълнение на заповед на здравния министър Кирил Ананиев от 11 април 2020 г.

Със своята заповед здравният министър въвежда допълнителни мерки по отношение работата на кооперативните и фермерски пазари.

Пазар на Шиваров мост в Габрово. Снимка: Община Габрово

Ето и подробности от заповедта, която важи за цялата страна:

Преустановява се функционирането на всички кооперативни пазари и цветни борси на 12 април 2020 г. и от 16 април 2020 г. до второ нареждане.

Дава се възможност, в периода от 13 до 15 април 2020 г. включително, търговците на кооперативните пазари и цветните борси да продадат своята продукция, но при строго спазване на противоепидемичните мерки, в това число социална дистанция, изисквания за лична хигиена, лични предпазни средства и дезинфекция.

От съобщението в сайта на Община Габрово става ясно, че за пазарите в Габрово няма да се използва предоставената възможност от министъра за гратисен период от 13 до 15 април и в тези дни те ще останат затворени.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!