BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Частен съдебен изпълнител запорира всички сметки на община Чепеларе


Кметът на Чепеларе Боран Хаджиев. Снимка: Община Чепеларе

Запор на всички банкови сметки на община Чепеларе e наложен от частен съдебен изпълнител. Общото дължимо по три изпълнителни дела е над 86 хил. лв., съобщи бТВ, цитирана от БГНЕС. Запорът е от 9 януари.

Делата срещу общината са заведени от адв. Кирил Иванов, който години наред е бил нает от общината да води дела от нейно име. Новият кмет обаче е поискал от адв. Иванов справка за свършеното от него за 70-те хил. лв., които общината му дължи.

Адвокат Иванов твърди, че дейността му е документирана.

Договорът за абонаментно правно обслужване е от 6 ноември 2015 г. на стойност 1000 лв. месечно.

„Оказа се, че през изтеклия период той е един от доста скъпите адвокати. Сумите, които са му изплатени през този период са 98 624 лв. Той предявява искове за още 73 548 лв. от тази сума 6 584 лв. са му платени. Значи общо за целия период г-н Иванов ни струва 172 272 лв. на общината или средно около 3 445 лв. на месец“, каза кметът на общината Боран Хаджиев.

Бившата кметица на Чепеларе Славка Чакърова се изказа в подкрепа на адвоката. По думите ѝ той е трябвало да получи висок хонорар заради важно дело за милиони, което е водел от името на общината. В края на декември м.г. общината също е била със запорирани сметки, но е постигната договорка с фирмата за начина на издължаване.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!