BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четири дни полицията в Харманли пази в тайна криминален случай, за да го обяви Иван Гешев


Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов пристигат в Харманли, за да съобщят за криминален случай, премълчаван в продължение на четири дни.
Снимка: Иван Атанасов / „Сакар нюз“

Четири дни полицията в Харманли е пазила в тайна информация за заловен нападател на 80 годишен старец в с. Браница, за да може новината да бъде съобщена от главния прокурор Иван Гешев при посещението му в града. Това показа проверка на „За истината“.

Жители на селото потвърдиха информацията, че задържането е станало на 8 май, но за това в полицейският бюлетин от понеделник – 11 май, обобщаващ всички криминални случаи от изтеклия уикенд, нямаше нито дума.

Информация за случилото се в в с. Браница нямаше и в днешния бюлетин на полицейското управление в Харманли. За него гражданите научиха от главния прокурор Иван Гешев след днешното му посещение в дома на пострадалия в селото и последвалия брифинг в Харманли. Той беше придружен от и главният секретар на МВР Ивайло Иванов

В неофициален отговор на въпрос по случая от Районното полицейско управление в града съобщиха, че нареждането случаят да бъде запазен в тайна е било дадено от прокуратурата.
Седмица по-рано в същото село бе нападнат и друг възрастен мъж – на 90 години, но за него бе съобщено веднага, вероятно защото тогава пътуване на Иван Гешев този район не е било предвидено.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!