BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Член на секционна комисия е гласувал два пъти на евроизборите


Илюстративна снимка: „Отзвук“

Член на секционната избирателна комисия (СИК) в добричкото село Писарoво е глобен с 1000 лева, защото е гласувал два пъти в изборите за Европейски парламент през 2019 година. Той се е признал за виновен и по предложение на прокуратурата в Генерал Тошево съдът го е освободил от наказателна отговорност и му е наложил само глоба.

Мъжът бил член на секционна избирателна комисия в селото и като член на комисия по време на евроизборите попълнил декларация, с която удостоверявал, че не е гласувал и няма да гласува на друго място, като упражнил правото си на глас в секцията, където бил зает в изборния ден.

По време на почивката си, обаче, отишъл в Генерал Тошево, където се водел по постоянен адрес и гласувал отново. След това се върнал в село Писарово и продължил да изпълнява задълженията си като член на СИК.

След като срещу него започнало разследване, той признал вината си и поискал да сключи споразумение с прокуратурата.

Предвид чистото му съдебно минало, липсата на криминална регистрация и оказаното съдействие за разкриване на обективната истина по време на разследването прокуратурата е приела, че са налице изискванията той да бъде освободен от наказателна отговорност по член 78а от Наказателния кодекс и да му бъде наложена глоба.

Решението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Добрич.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!