BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шефът на специализираната прокуратура подаде оставка

Димитър Петров,
Снимка: Mediapool

Димитър Франтишек Петров подаде оставка като шеф на специализираната прокуроратура и на днешното заседание на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет молбата му за напускане бе гласувана.

За временен шеф на спецпрокурорите е определен Ангел Илиев от Върховна административна прокуратура, а Франтишек остава редови прокурор в спецпрокуратурата.

Оставката не бе очаквана, а медиите научиха за нея по време на онлайн заседанието на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. Димитър Франтишек Петров бе начело на спецпрокуратурата по-малко от година.

По думите на главния прокурор Иван Гешев под ръководството на Димитър Петров спецпрокуратурата е укрепнала кадрово, а резултатите били видими. Гешев обясни оставката с възникнал проблем, който пречи на Петров да се концентрира върху дейността си като ръководител.

В спецпрокуратурата рискът бил по-голям, а прокурорите –  атакувани от кръгове, свързани с обвиняеми, от политици и от медии, което според главния прокурор водело до амортизация.

Освен това обясни, че натовареността също е голяма, работата е тежка и въпреки определените финансови стимули няма голям брой желаещи за работа в тази прокуратура. Гешев благодари на Димитър Петров за работата в спецпрокуратурата.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!