BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

11 нови случаи на COVID-19 в Габрово, по един в Севлиево и Трявна

13 са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Габрово за периода 2-4 октомври 2020 г., съобщават от Регионалната здравна инспекция. 11 от тях са в община Габрово, а в общините Севлиево и Трявна – по един.

От случаите в община Габрово 9 са на жени на възраст от 14 до 84 години. 14-годишното момиче е ученичка в Национална Априловска гимназия. Съучениците на заболялата са поставени с предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация, уточняват от РЗИ Габрово.

Другите два случая са на мъже на 18 и на 83 години. 18-годишното момче е ученик в ПТГ „Д-р Н. Василиади“ Габрово. Съучениците му са поставени под задължителна 14-дневна домашна изолация с предписание на РЗИ Габрово.

От РЗИ уточняват и кои от 11-те случая в Габрово са настанени в болница и кои не. Две жени на 48 и 76 години са хоспитализирани в СБАЛББ Габрово и Инфекциозно отделение на МБАЛ „Д-р Т. Венкова “ Габрово с вирусна пневмония. Останалите 9 лица са с грипоподобни симптоми и провеждат домашно лечение.

Случаят в община Севлиево е на жена на 73 години, която е хоспитализирана в Инфекциозно отделение на МБАЛ “Д-р Ст. Христов“ Севлиево с двустранна пневмония.

Случаят в община Трявна е на мъж на 63 години, хоспитализиран във Вътрешно отделение на МБАЛ “Д-р Т. Витанов“ Трявна с грипоподобни симптоми.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!