BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

16 нови случаи на COVID-19 в областта за уикенда, 13 от тях са в Габрово

16  са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Габрово за периода 9-11 октомври 2020 г., съобщават от Регионалната здравна инспекция Габрово. 13 от тях са в община Габрово, а три – в община Севлиево.

Сред случаите в Габрово са 9 жени на възраст от 11 до 76 години и 4 мъже на възраст от 64 до 73 години. Едни от случаите е на 13-годишно момиче, ученичка в ОУ  „Неофит Рилски“ в Габрово, уточняват от РЗИ Габрово. Съучениците на заболялата са поставени с предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация.

4 от новите случаи в Габрово са с  вирусна пневмония и са хоспитализирани – това са жена на 76 години, настанена в СБАЛББ Габрово, и трима мъже на 67, 70 и 73 години, хоспитализирани  в Инфекциозно отделение на МБАЛ „Д-р Т. Венкова“ Габрово. 9 лица са с грипоподобни симптоми и провеждат домашно лечение

Случаите от Севлиево са на жена на 56 години и двама мъже на 52 и 58 години. Лицата са с грипоподобни симптоми и провеждат домашно лечение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!