BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

17 май 2020 – Ден на Габрово (ПРОГРАМА)

17 май 2020 г., Денят на Габрово, ще започне с молебен за благополучието на града – от 8:30 ч. в храм „Успение Богородично“.

В 9:00 ч. е тържественото издигане на знамето на Габрово на площад „Възраждане“.

Събитията ще се проведат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки на открити и закрити обществени места и съблюдаване на необходимата физическа дистанция, информират от Община Габрово.

През 2020 г. Габрово отбелязва 160 години от обявяването му за град. 1860-та е знакова за развитието на Габрово. Тогава властите решават габровският район да се отдели от Търново и да бъде признат за град.

Припомняме, че ден по-рано, на 16 май, трябваше да се проведе карнавалното шествие на Габрово. Заради епидемията от новия коронавирус обаче карнавално шествие няма да има. Вместо това от Карнавал Габрово канят да се включим в конкурс, а на 16 май ще има видео излъчване на живо във фейсбук страницата на карнавала. Подробности четете в статията на Габрово Daily тук.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

17 май – Честит Ден на Габрово!

4 май 1860 г. – „Нашето село Габрово ся провъзгласи за град“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!