BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

27 нови случая на COVID-19 за два дни, починали са двама в Габрово и Севлиево

27 са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Габрово за 14 и 15 октомври, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Отново в община Габрово са най-многото нови случаи – 16. В община Севлиево са 9, а в Дряново – 2.

Починали са двама мъже в Габрово и Севлиево. Един от тях е на 73 години от Габрово, бил е хоспитализиран в СБАЛББ Габрово на 24.09.2020 г. като потвърден случай на COVID-19 с двустранна пневмония. Починал е на 14.10.2020 г. вследствие на остра дихателна недостатъчност. Имал е придружаващо хронично сърдечно заболяване. Другият починал е на 68 години от Севлиево, хоспитализиран също в СБАЛББ Габрово на 9.10.2020 г. като потвърден случай на COVID-19 с двустранна пневмония. Починал е на 15.10.2020 г. вследствие на остра дихателна недостатъчност. Имал е придружаващо хронично сърдечно заболяване, хронично бъбречно заболяване и диабет.

С положителен резултат за COVID-19 е и 15-годишна ученичка в  ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ в Габрово. Съучениците на заболялата и 32 ученика от други училища, с които заболялата е била в близък контакт, са поставени с предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация, уточняват от РЗИ Габрово.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!