BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Административният съд в Кюстендил даде ход на делото срещу изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

ТЕЦ "Бобов дол"
ТЕЦ „Бобов дол“
Снимка: принтскрийн NOVA TV

Административният съд в Кюстендил даде ход на делото срещу издаването разрешително на ТЕЦ „Бобов дол“ да използва за гориво отпадъци и биомаса заедно с въглищата, предаде БНР.

Вносители на жалбата са от сдружението „За Земята“, но към тях се присъединяват и са конституирани като страна 99 жители от общините Бобов дол и Дупница.

Хората недоволстват, че от екологичното министерство е дадено разрешение за изгаряне на отпадъци заедно с въглищата, което замърсява въздуха. Освен това на територията на общината не са поставени уреди, които да следят каква е чистотата на въздуха, допълва по темата NOVA TV.

Следващото заседание е насрочено за 19 ноември, като по искане на засегнатата страна – ТЕЦ „Бобов дол“, съдът трябва да се произнесе дали заседанията няма да са при закрити врата поради особения статут на централата, която е обект от стратегическо значение, уточнява радиото.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!