BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Антикорупционната комисия запорира имущество на Арабаджиеви за над 310 млн. лв.


Снимка: Скрийншот НОВА ТВ, архив

По искане на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) са допуснати обезпечителни мерки върху имущество на Вълчо и Маринела Арабаджиеви, както и 9 юридически лица. Наложени е запор имущество на стойност над 310 милиона лева, съобщиха днес от комисията.

Семейство Маринела и Ветко Арабаджиеви са обвинени за участие в организирана престъпна група с цел данъчни престъпления и пране на пари.

Ветко и Маринела бяха обявени за издирване с европейска заповед за арест и с червена бюлетина на Интерпол след акция на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и специализираната прокуратура в края на август миналата година. 

През месец март тази година двама бяха задържани в имение в Испания, а по-късно приведени в български арест.

На 18 септември 2019 г. Специализираният наказателен съд пусна под домашен арест Маринела Арабдажиева. Причината за решението бе влошеното ѝ здравословно състояние.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!