BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Без тържествено шествие на училища за 24 май 2020 в Габрово (ПРОГРАМА)

Заради епидемията от новия коронавирус 24 май 2020 г. в Габрово ще бъде честван без традиционното тържествено шествие на габровските детски градини и училища, Технически университет, просветни и културни институции и гражданство.

Все пак са предвидени две събития, които ще се проведат при спазване на противоепидемичните мерки на открити и закрити обществени места и съблюдаване на необходимата физическа дистанция.

Денят на Българската просвета и култура и славянската писменост ще започне с тържествен молебен в храм „Успение на Пресвета Богородица“ от 9:15 часа.

В 9:30 часа от храма към паметника на благодетеля Васил Априлов ще се отправи традиционното литийно шествие, а в 9:45 часа пред паметника ще бъдат поднесени цветя.

Включете се в кампанията „Великите габровци“ на Габрово Daily и историческата поредица „Габрово – живият град“. Присъединете се към Фейсбук групата „Имало едно време в Габрово“ и направете предложение за име на бележит габровец от миналото.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Да си припомним тържественото шествие от 2019 г. в Габрово: 24 май 2019 г. в Габрово: слънце, шествие и празнуващи габровци (СНИМКИ)

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!