BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бившият главен редактор на „Дума“ Юрий Борисов е бил разпитван от спецпрокуратурата като свидетел

Снимка: prb.bg

Бившият главен редактор на „Дума“ Юрий Борисов е бил разпитван днес в Специализираната прокуратура като свидетел по разследване, отнасящо се за шпионаж, се разбра от кратко съобщение на държавното обвинение, дошло след като по-рано днес вестникът информира за ареста

на Борисов.

По информация на съпругата на Юрий Борисов, Дора Чичкова, цитирана от БНР, той вече е на свобода.

По-рано днес Чичкова бе съобщила пред медии, че съпругът ѝ Юрий Борисов, който е бивш депутат от БСП и бивш главен редактор на в. „Дума“, е бил задържан тази сутрин по разследване за шпионаж.

Тази сутрин – около 7 часа, десетина разследващи полицаи са обискирали дома на Борисов, който в момента е секретар на движение „Русофили“, като са търсили информация, свързана с движението.

В отговор на въпрос вътрешният министър Младен Маринов потвърди за случая в предаването „Още от деня“ по БНТ, но отказа повече информация и пренасочи въпросите към брифинг по темата във вторник заради провеждащото се следствие. Обяви, че става дума за съвместна операция между МВР, ДАНС и Специализираната прокуратура.

В прессъобщение тази вечер от Специализираната прокуратура обявиха, че под нейно ръководство нейни следователи, подпомагани от агенти на ДАНС, извършват процесуално-следствени действия по досъдебно производство по чл. 105 от Наказателния кодекс, който текст се отнася до шпионаж.

Към момента няма привлечени към наказателна отговорност лица, съобщават от прокуратурата и посочват, че Юрий Борисов е разпитан в качеството му на свидетел.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!