BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бившият областен управител на Търговище и ексдепутат от ГЕРБ Митко Стайков напуска партията

Митко Стайков
Снимка: личен профил

Бившият областен управител на Търговище и депутат в краткото 45-то Народно събрание Митко Стайков напуска ПП ГЕРБ и поста си на общински председател на партията в Омуртаг. Това съобщи самият той с изявление във Фейсбук.

Стайков обяснява оставката си с „дълбоки различия“ с кмета на Търговище Дарин Димитров.

Ето какво пише Стайков в социалната мрежа: „Уважаеми приятели, Искам да Ви съобщя едно свое добре обмислено решение – оттеглям се от членството си и от позицията на общински ръководител на ПП ГЕРБ – Омуртаг. Дълбоките различия, които имам с водените политики на место ниво от областния координатор на ПП ГЕРБ д-р Дарин Димитров са непреодолими и няма как да продължим да работим заедно в тази политическа партия. Чувствам се удовлетворен и смятам, че съм изпълнил дълга си към всички на които съм успял да помогна.  Затова оставам верен на себе си и ще продължа да помагам с каквото мога. Бъдете здрави“.

Скрийншот от публикацията на Стойков във Фейсбук

Стайков беше областен управител на Търговище от 2009 до 2013 г. при първото правителство на Борисов. През 2011 г. той прибира най-големия бонус от всички останали областни управители в страната, 4920 лева над заплатата си, посочва Уикипедия. След това Стайков за втори път беше назначен за областен управител на Търговище и заемаше този пост от 2017 г. до март 2021.

Името на областния управител на Търговище Митко Стайков влезе в новините на За истината през пролетта на миналата година, когато синът му Калоян Стайков предизвика пътен инцидент, но случаят не беше включен в полицейския бюлетин на дирекцията на МВР в Търговище.

Как полицията премълча пътен инцидент със сина на областния управител на Търговище – тук

За произшествието се разбра първо от социалните мрежи, а след наша проверка инцидентът беше потвърден и от говорителя на областната дирекция Ани Кръстева.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!