BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Във Велинград може да се долекуват преболедували COVID-19

Снимка: belodrobnabolnica.com

В Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация на пневмофтизиатрични заболявания „Света Петка Българска“ може да се долекуват пациенти с COVID-19. В болницата се постъпва с направление от личния лекар или от пулмолог, посочва в интервю за Радио Пловдив директорът д-р Цветан Дафов.

Лечебното заведение е на подчинение на Минитерството на здравеопазването и в него се лекуват пациенти след пневмония и с хронични белодробни заболявания.

„Оказа, че пандемията нанася много вреди на дихателната система“, отбелязва в програма „Ден след ден“ на Радио Пловдив директорът на специализираната болница в курорта д-р Цветан Дафов. По думите му, към момента това, което се знае е, че много от преминалите корнавируса имат нужда от допълнително лечение, тъй като се уморяват лесно, имат намалена белодробна функция, задух. 

Компетентните власти казват, че един пациент е излекуван от коронавирус, когато има отрициателен PCR тест, но след това има мнгого оплаквания. Хората не могат веднага да се се върнат на работа, а ние сме силни в рехабилитацията и възстановяването, обяснява Дафов. 

В болницата има 136 легла, като заетостта в момента е 40%, сочат данни, изнесени наскоро в медиите от ръководството на болницата във Велинград.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!