BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Смолян все още няма издадени разрешения за контрол по спазване на карантина през телефон и интернет


Снимка на Gerd Altmann от Pixabay

Нито едно от издадените 33 разрешения за проследяване на трафични данни от началото на годината до момента в Смолянско не е за нарушаване на карантината, наложена заради пандемията от COVID-19.

Това съобщи председателят на Районния съд в Смолян Петър Маргаритов, цитиран от регионалното издание „Отзвук“. Отново по негова информация има и един отказ за издаване на такова разрешително.

Най-често заявления за използване на трафични данни са подавали от полицията в областния град – близо 80%, в случаите на жалби за откраднати телефони, разпространение на акцизни стоки без бандерол и по-рядко за издирване на лица.

През миналата година са подадени 194 искания от полицията, Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и Регионална дирекция „Гранична полиция“. Има постановени и 14 отказа, сочи още справката на Районния съд в Смолян.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!