BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В хасковското село Зорница 100% от избирателите са гласували машинно


машина за гласуване

машина за гласуване

Снимка: принтскрийн от видео за гласуване с машини

В хасковското село Зорница всички 174 са гласували машинно, предаде в репортаж за предаването „Хоризонт за вас“ кореспондентът на БНР Дора Атанасова. Така селото се оказа първенец в това отношение.

От всички 174 гласували, 168 са избрали ДПС.

Председателят на секцията Бейхан Есат не вижда нищо притеснително в това, че в урната няма нито една книжна бюлетина. Той обяснява, че след като първите са гласували с машината, предали на съселяните си и така всеки следващ идвал с нагласата за машинно гласуване.

„Гласувах така, с машини. Другият човек диктува, вика: „Това, това, така да гласувам“, обяснява един от гласоподавателите в селото как е направил своя избор.

Кметът на село Зорница Сезгин Рашид коментира, че хората са свикнали с електронните устройства. Много млади от селото са в чужбина и родителите им контактували с тях чрез социалните мрежи.

Според официалните данни на ЦИК за изборите от 3 334 283 гласували, 790 хил. са предпочели машинно гласуване. 

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!