BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Габрово е Балканската столица на Магията

Габрово е Балканската столица на Магията
Габрово е Балканската столица на Магията. Неопровержим факт и то за седми пореден път.

Между 23 и 25 март няма да е необичайно, ако срещнете по улиците на Габрово половин жена, фокусник без глава или летящо килимче. Виновни за това ще бъдат магьосници от 9 държави, които се събират за най-голямото магично събитие на Балканите – седмото издание на Магична Среща Златна Котка 2018.

На 24 март от 10:00 в зала “Възраждане“ ще бъде дадено официалното начало на фестивала за магия. Веднага след него ще започне оспорваната надпревара за Голямата награда на Община Габрово.

Всички габровци и гости на града имат невероятния шанс да наблюдават състезанията, които ще определят кой е най-добрият фокусник, на символични цени от 3 и 5 лв. Билетите, които ще дават достъп за целия ден, ще бъдат продавани на място в залата.

Състезанието ще бъде доста атрактивно, защото тази година за участие са се записали рекорден брой магове – над 100. Победителят ще получи признанието на колегите си и аплодисментите на публиката, а наградата ще бъде увековечена със специалната статуетка „Златна Котка“ (която по стара габровска традиция е сребърна), изработена специално за магичната среща от габровския скулптор Георги Балабанов.

На 25 май (неделя) от 18 часа ще посрещнем всички участници във фестивала по червения килим пред зала „Възраждане“, а от 19:00 ще започне и кулминацията  – Гала спектакъла на Магична Среща Златна Котка. Главният организатор на събитието и президент на Куик Хендс Проджект – Дани Белев  споделя : „Горд съм, че успях да уредя участието на големия българин Енчо Керязов и габровци ще имат удоволствието да го гледат на живо.

Другият ни гост –  Самурай Хаяши – е телевизионна звезда от световен мащаб. Благодаря на Община Габрово за подкрепата и доверието. Обещавам тази година да не се самоубивам на сцената, затова със Самурай Хаяши ще направим нещо много опасно, което се изпълнява само от него в цял свят.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!