BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Габровски майки даряват надежда“ спасиха дома на самотна майка от срутване

Габровци се обединиха в поредната благотворителна акция на групата „Габровски майки даряват надежда“ – да се спаси от срутване дома на самотната майка Светла Манолова в Гачевци.

„Винаги съм мечтала за невъзможни неща, вярвам, че човек може да надскочи себе си и мечтите си – чрез обединяването на хората около себе си, чрез вярата в доброто. Тази вяра ми е давала тласък да продължа“. Така започва разказът на Павлина Крумова – организатор на „Габровски майки даряват надежда“

На своя сватбен ден младото семейство на Павлина и Лъчезар Александрови решават да съберат в кутия за благотворителност парите, които техните гости в противен случай щяха да дадат за букети. Младоженците събират общо 500 лв., с които искат да помогнат на човек в нужда. Така се свързват и с Павлина Крумова, която насочва усилията към самотната майка с малко дете от Гачевци.

Покривът на една от стаите в дома на Светла от Гачевци е пред срутване. Павлина организира няколко доброволци, които в продължение на седмици отделят от времето си, за да ходят до Гачевци, да разчистват, подреждат и помагат на жената. В каузата на помощ идва и Жанета Кирчева. Намира се група от трима строителни работници и със събраните пари от младото семейство и с помощта на още дарители каузата стига до щастлив край – покривът и таванът на къщата са поправени. Семейство Диклич дарява обзавеждане – не е чисто ново, но прилично, за да живеят нормално и спокойно Светла и сина й.

„Искам да изкажа огромната си благодарност на всички, които взеха присърце проблема на Светла, включиха се с финанси и материали – имахме тайни дарители на строителни материали. За мен беше изключително изпитание на моя дух, кураж и себеотдаване. За групата „Габровски майки даряват надежда“ съм убедена, че ще се изправят пред редица предизвикателства на духа и волята. Но човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му“ – споделя Павлина Крумова.

Материалът „Габровски майки даряват надежда“ спасиха дома на самотна майка от срутване е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!