BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Главният прокурор е поискал задържането на кандидати за кметове и общински съветници в община Несебър


Илюстративна снимка: pixabay.com

По искане на главния прокурор Сотир Цацаров Централната избирателна комисия е разрешила да бъдат задържани и привлечени към наказателна отговорност Николай Димитров

– настоящ кмет и независим кандидат за кмет на община Несебър, кандидатите за общински съветници в Несебър – Петър Тодоров („БСП за България“), Георги Георгиев („БСП за България“) и Константин Лефтеров („Движение 21“), както и Атанас Япаджиев („Движение 21“), регистриран като кандидат за кмет на кметство в Свети Влас, община Несебър.

След като им бъдат повдигнати обвинения, петимата ще бъдат задържани за 72 часа, съобщи по темата програма „Хоризонт“на БНР, като цитира прокуратурата.

На 19 октомври т.г. в Несебър се проведе специализирана полицейска акция, на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, служители на Антикорупционната комисия и бургаската жандармерия .

Беше направен обиск на дома на Николай Димитров и на магазина на съпругата му. Тогава той обясни, че полицията е търсила списъци, свързани с покупко-продажба на гласове, но не е открила нищо в дома му и той се надява да бъдат проверени и хората, които са пуснали съответните сигнали.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!