BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Двама германци са задърани за отвличане и убийство на сънародник в добричко село

Двама немски граждани – баща (59г.) и син (23 г.) са обвинени за отвличането и убийството на техен сънародник (59 г.), съобщи прокуратурата.

Сигналът за отвличането е подаден от съпругата на убития германски гражданин. Двамата са постоянно пребиваващи в България и живеят в добричкото село Соколово.

По информация на държавното обвинение, на 20 октомври т.г. оОколо 22:00 часа съпругата на жертвата получила ултимативно писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 хил. лева, който да бъде събран в следващите 48 часа. Бележката била придружена от биологичен материал, върху който бил поставен пръстен, принадлежащ на отвлеченото лице.

След получаване на сигнала за отвлечен чужд гражданин, в разследването били включени и служители на териториалните структури на ДАНС и на ГДБОП. В резултат на извършените действия за часове е било разкрито убийството на германския гражданин. Открито било и тялото на жертвата. 

Установени са били и двамата граждани на Германия, имащи съпричастност към извършеното престъпление. Бащата и синът ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършеното от тях убийство. Те ще бъдат задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, допълват от прокуратурата.

Работата по доказване и документиране на престъплението тече и към момента под ръководството на Окръжна прокуратура – Добрич.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!