BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Делото срещу Иво Прокопиев за „Каолин“ е окончателно прекратено, няма престъпление


Снимка: pixabay.com

Софийският апелативен съд окончателно прекрати делото срещу съиздателя на „Капитал“ и „Дневник“ Иво Прокопиев за продажбата на мажоритарния дял на дружество „Каолин“  през 2012 г., предаде БНР.

Прекратени са разследванията и срещу съакционерите му в „Алфа финанс холдинг“ Иван Ненков и Константин Ненов. 

Тримата бяха обвинени през юли 2018 година за това, че като членове на съвета на директорите на „Алфа финанс холдинг“ са преобразували имущество чрез покупко-продажба на акции от капитала на „Каолин“ АД, за което са знаели, че е придобито чрез „тежко умишлено престъпление“.

Разследването започна в Софийската градска прокуратура, след това беше прехвърлено в Специализираната прокуратура и после пак в Градската. 

През октомври 2020 г. държавното обвинение прекрати делото и въпреки, че в постановлението за това се посочва, че при многобройните извършени проверки не са открити нарушения в дейността на „Каолин“ АД, но тъй като според защитниците на Прокопиев, Ненов и Ненков правното основание за прекратяването не е формулирано коректно, те са го обжалвали пред Софийския апелативен съд.

Решението е окончателно, а в мотивите на съда се посочва, че делото се прекратява поради липса на извършено престъпление.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!