BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Етър“-а прави най-дългата улица с вино за Панаира

Етнографски музей на открито "Етър" Габрово © ЕМО Етър

Етнографски музей на открито "Етър" Габрово © ЕМО Етър

Етнографски музей на открито „Етър“ Габрово © ЕМО Етър

Етнографски музей на открито ще представи най-дългата улица с вино и подходящи за напитката храни, която сме виждали в региона на Централна Стара планина. Това ще се случи по време на ХVІІ Международен панаир на традиционните занаяти от 6 до 8 септември.

Над 20 български и чуждестранни изби ще покажат продукцията си на фестивала на виното „Августиада”, чието осмо издание ще се проведе именно в музея на открито в Габрово. За „Августиада” е отделено цялото пространство по течението на река Сивек – точно срещу Занаятчийската чаршия на „Етър“-а.

По време на Панаира на занаятите в музей „Етър” посетителите ще имат възможността да дегустират и да си закупят различни вина.

Панаирът на традиционните занаяти в „Етър“-а наближава

ХVІІ Международен панаир на традиционните занаяти ще се проведе от 6 до 8 септември тази година в Етнографски музей на открито „Етър” в Габрово. Какво да очакваме от панаира на занаятите в „Етъра“-а през септември?

Повече от 40 ще са българските участници в изложението базар. Тази година място намират и не малко занаяти и поминъчни дейности в риск, при които е застрашено предаването на традицията. Четете повече в статията на Габрово Daily тук.

Повече от 30 чуждестранни майстори от 16 държави ще представят пред гостите на Панаира съхранени традиционни техники и съвременното състояние на занаятите в своите страни. Четете подробности тук.

Международната майсторска надпревара в ЕМО „Етър“ ще бъде в занаята „Грънчарство“. От 5 до 8 септември ще се състезават майстори от Франция, Румъния, Косово, Унгария, Република Южна Африка и България. Още четете тук.

Материалът „Етър“-а прави най-дългата улица с вино за Панаира е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!