BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жители на дупнишко село твърдят, че местният кмет ползва неправомерно земите им

Снимка: Скрийншот НОВА ТВ

Жители на дупнишкото село Мламолово се събраха в сградата на съда в Дупница днес за дълго отлагано дело за земеделските им земи. Хората твърдят, че кметът на селото управлява имотите им с фалшиви подписи под договори, благодарение на което, чрез подставена фирма, взима евросубсидии.

В репортаж за НОВА ТВ жителите на Мламолово посочват, че кметът Георги Александров, чрез подставена фирма е получавал близо 450 хиляди лева годишно от субсидии – за земи, които са притежание на местни жители. Александров пък въпреки създадената ситуация продължава да е кмет и отказва да отговаря на въпроси. И при първите заседания на съда и сега – когато делото е в ход, той повтаря, че не иска да коментира, съобщава НОВА ТВ.

Преди няколко месеца жителите на Мламолово случайно един от друг разбират, че са дали на кмета земите си за по 15 години напред. „Тръгнахме да продаваме имоти и излезе договор за 15 години, който не съм подписвала, и оттам беше изненадата”, заявява пред НОВА Радка Христова, една от ощетените жителки на Мламолово.

„Кметът е правил само фиктивни договори, нито е земя орана, нито е добив изкарван, нито е давана аренда. И са си вземали субсидиите от европейските фондове тия субсидии”, разказва Петър Василев.

Списъкът на хората е дълъг и всички казват, че договор, с който да отдават земята си за 15г. не са подписвали. И никога не са преговаряли с кмета Александров за подобно нещо. „За една година ужким, а става за 15 после. Плати за една аренда да ползва, той си писал за 15. Ние научаваме чак след това от полицията, тогава разбрахме”, коментира в репортажа Пламен Йолев.

Делото в съда няколко пъти е било отлагано заради нечии отсъствия.

Междувременно черешовите масиви, които са присвоени от хората, са почти унищожени при пожар, възникнал при странни обстоятелства, допълва темата НОВА. Местните се съмняват, че насажденията са жертва на умишлен палеж, но все пак чакат земите си обратно.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!