BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жители на хасковско село излизат на протест срещу загробването на кокошки с птичи грип до лековит извор

Жителите на хасковското село Малево ще протестират срещу загробването на унищожените 40 000 кокошки от фермата в Криво поле, където беше установено огнище на птичи грип, информира БНР. Причината за недоволството е, че мястото на загробването е близо до параклис с лековита вода и хората се притесняват от зарази.

Процесът започна вчера и бързо доведе до бурна реакция на местните хора.

От община Хасково обясниха, че местата за загробване са определени преди 3 години. Това е станало след съгласуване с Басейнова дирекция – Пловдив и РИОСВ – Хасково. Дали изворът до параклиса е взет предвид не е ясно, пише регионалния сайт „Хасково инфо“. Агенцията по храните е взела необходимите мерки за обезопасяване на ямята, където се загробват кокошките, пояснява изданието и публикува снимки от процеса.

След установяване на огнището на птичи грип в района е установена 3-километрова предпазна зона за три съседни села и 10-километрова зона за още 14 села.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!