BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва проверка на болницата, в която пациентка беше забравена в скенер


Илюстративна снимка: pixabay.com

Районната здравна каса във Велико Търново ще провери общинската болница в Павликени, където пациентка е била забравена с часове в скенера и била обявена за издирване от полицията. За случая е сезирана и прокуратурата, предаде БНР.

Случаят е от 7 октомври т.г. По информация на кореспондента на националното радио в района, 70-годишна пациентка е била забравена от рентгенова лаборантка на павликенската болница. Жената останала заключена в скенера 6 часа. През това време близките й започват да я издирват. Медиците и близките на пациентката сигнализирали в полицията, където жената е била обявена за издирване. Пред БНР управителят на болницата в Павликени д-р Ренета Кръстева определя като нелеп инцидент случилото се и допълва:

„Рентгеновата лаборантка каза, че я е забравила. Наказах я. Немарливостта на една жена да се съсипва всичко на мен ми е обидно и болно“.

Рентгеновата лаборантка е наказана със забележка и глоба от 50 лева.

Близките на забравената в скенера жена са заявили, че ще съдят болницата, а пациентката е напуснала и е продължила лечението си в друга болница.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!