BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва ремонт на спортната зала в Перник за половин милион лева

Снимка: Фейсбук / Община Перник

Започва ремонт на най-голямата спортна зала в Перник „Борис Гюдеров”. Залата е построена през 1976 г. като една от най-големите и модерни спортни зали в страната, но оттогава досега не е ремонтирана.

Ремонтът е на стойност над 530 000 лв. Финансирането е по линия на Министерството на младежта и спорта и до края на тази или началото на следващата седмица строително- ремонтните дейности ще започнат, съобщи секретарят на община Перник Мартин Жлябинков, цитиран от Радио Благоевград.

Това е първи етап от ремонта, се разбира от думите на Жлябинков. През него се планира да бъде подменена хидроизолацията на спортната зала, съществуващата стара дограма и цялата зала да бъде отвън енергийно запечатана с термопанели, като ще бъде подменено и осветлението, вътре в залата.

Ремонтните дейности няма да доведат до размествания в спортния календар, уверяват от общинската администрация.

От там се надяват още впоследствие да им бъдат отпуснати средства и за втори етап на ремонта, при който да се извършат дейности вътре в залата.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!