BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Защо автор на „За истината“ бе оклеветен от „златната флейта“ на ДПС и ГЕРБ (видео)

<

От всички 401 гласа, подадени за ГЕРБ в шуменското с. Вълнари по време на парламентарните избори, проведени на 4 април т.г. в 400 от бюлетините е отбелязана преференция за един кандидат – втория в листата Илтер Бейзатов. Обяснението за тази 99.9 процентова „всенародна любов“ не е трудно. Илтер е син на известния в района на Шумен, Разград и Търговище Бейзат Яхя.

Той е  бивш активист на ДПС и шеф на ловно стопанство „Паламара“, в което обичаше да отсяда премиерът Бойко Борисов. До неотдавна Яхя беше сред най-приближените на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган.  Радвайки се на благоразположението му , той беше достигнал до позицията на лидер на ДПС в региона и председател на общинския съвет в с.Венец. През 2019 г. обаче синът му Илтер бе номиниран за кмет на с. Венец, което предизвика недоволството на централното ръководство на ДПС. В резултат на това бащата и синът са изключени от ДПС, но съвсем скоро след това намират нов „пристан“ – ГЕРБ.

„Доскорошните активисти на ДПС в региона в момента са най-голямата сила в ГЕРБ, разказва разследващата журналистка и автор на „За истината“ Дияна Желязкова. От общо 11 хил. преференции за ГЕРБ в областта, близо 7000 са за Бейзатов. За малко да измести водача на листата – министъра на образованието Красимир Вълчев. Цели села са гласували преференциално за него“, обяснява разследващата журналистка.

Дияна Желязкова е автор на серия от материали в сайтовете „Радиан“ и „За истината“ за „феодалното владение“ на фамилията Яхя. Публикуването им автоматично я превърна в мишена на добре познатите от практиката на ГЕРБ и ДПС кампании за оклеветяване, дискредитиране и тормоз на журналисти през медийните бухалки на двете партии. Отмъщението дойте с един и същи текст, разпространен през сайтовете „Клъстер за свободно слово“ и „Аларма“. Те са управлявани от Кристиян Кръстев, бивш говорител на ДПС, а сега по-известен като „златната флейта“ на ГЕРБ.  

Цялата история вижте във видео интервюто на Генка Шикерова с Дияна Желязкова.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!