BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Италиански инвеститор в сферата на машиностроенето проявява интерес към имоти в Индустриална зона – Казанлък


Снимка на терените: Пресцентър на Община Казанлък

Италиански инвеститор в сферата на машиностроенето проявява интерес към имоти в Индустриална зона – Казанлък. Планираната инвестиция е между 150 и 450 милиона евро, съобщават от Общината. Съобщението не съдържа информация за каква конкретно инвестиция става въпрос.

Според изпратената до медиите информация, в продължение на три месеца са били провеждани обсъждания относно възможността за осъществяване на цитираната инвестиция, а днес ръководството на общината и представители на Българска агенция за инвестиции направили оглед на място с италианския инвеститор. 

Разгледани са били конкретни терени от общо 68-те декара площ на новата за региона индустриална зона, разположена в южната част на града, на изток по пътя Казанлък – Бузовград. Обсъдени са били конкретните стъпки, които трябва да бъдат реализирани за осъществяване на инвеститорските намерения, които ще бъдат изцяло подкрепени с приоритетна важност, както от Община Казанлък, така и от Българската агенция за инвестиции, имайки предвид важността и мащабността на инвестицията, се разбира още от съобщението.

Инвестицията ще бъде в размер между 150 и 450 милиона евро в рамките на следващите 2 години и ще създаде между 150 и 450 нови работни места, информират от община Казанлък.

Съобщението не съдържа информация за вида на инвестицията.

От страна на Държавата предстои издаване на сертификат за клас А инвеститор в България, посочват още от Общината.

След поредица от срещи, предстои от страна на инвеститора да бъдат внесени писмено изразените инвестиционни намерения в Деловодството на Община Казанлък, което се очаква да бъде реализирано до края на октомври. От страна на Общината е била заявена пълна готовност за съдействие към инвеститора за максимално бързи административни процедури.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!